Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial  /  Artǎ   /  Școli de vară – Joc și imaginație în explorarea artei și a muzeelor
national,museum,of,the,romanian,peasant,(muzeul,taranului,roman),from

Școli de vară – Joc și imaginație în explorarea artei și a muzeelor

Patru muzee din București și Brașov au anunțat organizarea unor ateliere, cursuri, școli de vară pe parcursul următoarelor săptămâni, dedicate copiilor cu vârste de peste 3 ani.

Muzeul Național al Țăranului Român

Tururi ghidate, ateliere de desen și modelaj, de tors, croit și cusut se numără printre activitățile pregătite de Muzeul Național al Țăranului Român vara aceasta.

În luna iulie, acestea au loc miercurea, joia și vinerea, și sunt coordonate de speciliști în arhitectură și artă plastică și textilă.

Înscrierile se primesc pe e-mail, la atelieruldecreativitate@gmail.com, sau la telefon, 0722798284, în funcție de specific. Mai multe detalii, pe muzeultaranuluiroman.ro.

Vacanță la MNAR

Muzeul Național de Artă al României (MNAR) organizează și anul acesta ateliere educative special gândite pentru vacanța de vară. Astfel, din 6 iulie și până la începutul lunii august, muzeul devine o destinație de vacanță.

Printr-o serie de programe educative practice și relaxante reunite sub genericul Vacanța la muzeu 2025, aflată la cea de-a patra ediție, adresate copiilor cu vârste cuprinse între 6 – 14 ani, poate fi descoperit patrimoniul artistic al MNAR și dezvoltate competențele.

Această serie de ateliere a fost concepută în jurul expozițiilor permanente ale MNAR, precum și în jurul grădinii Muzeului Theodor Pallady – Casa Melik. Atelierele sunt realizate în parteneriat cu colaboratorii muzeului, fiind coordonate de Daniela Mișcov (Asociația AtelierD) și Ioana Ciuștea (Șnur s.r.l.) specialiste cu experiență în educația artistică.

Mai multe detalii, pe mnar.ro.

Muzeul de Artă Brașov

Muzeul de Artă Brașov organizează, între 7 iulie și 8 august, cea de-a treia ediție a Școlii de vară.
Pe parcursul a cinci săptămâni, copiii vor păși într-un univers creativ și interactiv explorând lumea artei, a muzeologiei și a profesiilor culturale. Activitățile se adresează copiilor cu vârste între 7 și 16 ani și îmbină descoperirea patrimoniului cu jocuri creative, experimente artistice și provocări educative menite să le stimuleze curiozitatea și imaginația.

Programul educativ, inițiat de Bianca-Maria Bălșan, managerul Muzeului de Artă Brașov, este coordonat de muzeografii Andreea Pocol și Sînziana Dumitrescu.

Una dintre noutățile acestei ediție este o săptămână coordonată de artista Ana-Maria Gălețeanu, care va împărtăși din experiența sa în cadrul atelierului „Jurnal de ilustrator – pictură și desen”.

Înscrierea la ateliere se face, în limita locurilor disponibile, pe baza unui formular online, cu confirmare de participare.

Atelierele au loc la sediul Muzeului de Artă Brașov, de luni până vineri.

MARe/ Muzeul de Artă Recentă

MARe/ Muzeul de Artă Recentă invită copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani să exploreze lumea artei contemporane într-un mod interactiv și creativ, printr-un program educațional dedicat lor – Școala de vară MARe de mic.

Până la 31 iulie, în fiecare luni, miercuri și joi, în incinta muzeului, au loc activități dedicate copiilor. Programul include ateliere de creație, tururi ghidate în expoziția MARe și jocuri de echipă care stimulează empatia, cooperarea și exprimarea liberă.
Activitățile sunt gândite special pentru două grupe de vârstă: 5 – 7 ani și 8 – 12 ani.

Participanții pot opta pentru două variante de program: jumătate de zi (09:00 – 13:00) sau zi întreagă (09:00 – 17:00). În cadrul atelierelor, copiii experimentează tehnici variate de lucru: desen contemporan, colaj, pictură în tehnici mixte, modelaj, acuarelă sau exerciții de sinestezie artistică. Totul este coordonat de traineri cu experiență în educație artistică și pedagogie, într-un cadru prietenos, cu grupuri mici care permit atenție individualizată.

Pentru informații suplimentare, poate fi contactată echipa MARe la adresa de e-mail educational@mare.ro sau telefon 0769017872.

nl image

Descoperă arta alături de noi – abonează-te acum!

Artă, artiști, frumusețe și istorii inedite..
Abonează-te la newsletter pentru o selecție curatoriată de povești din lumea artei și a frumuseții care ne înconjoară.

Nu trimitem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.