Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Sculptură ecvestră din argint realizată de artistul napolitan Attilio de Luca, în licitație la București

Sculptură ecvestră din argint realizată de artistul napolitan Attilio de Luca, în licitație la București

O sculptură ecvestră realizată de artistul napolitan Attilio de Luca din 30 de kilograme de argint va fi scoasă la licitație între 400 de obiecte decorative, o colecție de scaune și colecția prințului Ghyka, la casa Artmark.

Licitația de artă decorativă va avea loc pe 13 și 14 aprilie.

Pentru prima dată într-un astfel de eveniment, Artmark scoate la licitație o colecție de scaune. Piesele, realizate în ateliere europene, în manieră Gustaviană, Neo-Rococo, Louis XV, Biedermeier, Regency au prețuri de pornire între 2.000 și 100 de euro. Cele mai accesibile prețuri, de 100 de euro, le poartă fotoliile de inspirație Louis Philippe, cu tapițerie argintie și roz-purpuriu, iar cel mai valoros lot este setul de patru scaune Hepplewhite, în manieră Regency, care are un preț de pornire de 2.000 de euro.

Mese, scaune, fotolii și obiecte tradiționale românești din colecția Grigore Ghyka sunt de asemenea scoase la licitație. Cele mai impresionante piese ce provin din colecția familiei Ghyka sunt scaunele unicat. Pentru prețul de pornire de 400 de euro va fi scos la licitație scaunul în stil Maur, cu intarsii de sidef, realizat în atelier oriental, în timp ce fotoliul decorat în manieră Louis XVI are un preț de pornire de 200 de euro.

„Centurione”, de la 30.000 de euro

Sculptura ecvestră din argint realizată de Attilio de Luca, denumită simbolic „Centurione”, a fost realizată în secolul XX și înfățișează un car de luptă cu un soldat roman. Sculptura din argint cântărește aproximativ 30 de kilograme și are un preț de pornire de 30.000 de euro. Este o premieră pentru piața românească de artă apariția unei astfel de piese de mari dimensiuni semnată de Attilio de Luca.

Obiectele unice, din cadrul licitației, sunt completate de piese care au un rol utilitar. Un exemplu este impresionanta masă de biliard „Ursus Anni ’40 Fire”, care are un preț de pornire de 15.000 de euro, față de prețul de listă de 33.000 de euro, fiind considerată Rolls Royce-ul biliardului.

Licitația de Artă decorativă, inclusiv o colecție de scaune este listată online și expusă până pe 14 aprilie la Palatul Cesianu-Racoviță, unde pot fi identificate piese rare de design de interior, care pot fi utilizate în amenajarea spațiilor interioare contemporane.