Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Sculptură monumentală de Liviu Mocan, vernisată la Cluj-Napoca
liviu mocan scara lumii, muzeul de arta cluj napoca

Sculptură monumentală de Liviu Mocan, vernisată la Cluj-Napoca

Sculptura monumentală „Scara Lumii”, creație din 2017 a artistului Liviu Mocan, va fi vernisată pe 5 octombrie, la ora 18:00, în curtea sediului Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Palatul Bánffy.

Lucrarea „Scara Lumii”, realizată în alamă, cu dimensiunile 3 x 2,39 x 1,26 m, face parte dintr-un ciclu de cinci lucrări, intitulat „Arhetipuri”. Această operă a sculptorului Liviu Mocan a fost donată Muzeului de Artă Cluj-Napoca de către Jubilee College, Cambridge (Marea Britanie).

Artistul va participa la vernisaj, alături de Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Jonathan Tame, director al Jubilee Centre, Alexandra Rus, istoric și critic de artă, Horia Avram, istoric și critic de artă, Anamaria Bocăniciu, doctorand la Universitatea Babeș-Bolyai.

Evenimentul va fi completat de un recital, interpretare în premieră, pe sculptura de alamă, a două lucrări muzicale de către Cristian Bence Muck, compozitor, și David Mocan, cornist.

Cine este Liviu Mocan

Sculptorul Liviu Mocan, născut în anul 1955, apreciat pe scena artistică națională și internațională, a studiat la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca, pe care l-a absolvit în anul 1975, apoi a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu”, secția Sculptură, în 1991.

A expus în numeroase galerii și muzee de artă și a realizat sculpturi monumentale de for public. Are amplasate astfel de lucrări în România, dar și în țări din Europa, America de Nord, Africa și în Noua Zeelandă.

În Cluj-Napoca, lucrări de for public ale lui Liviu Mocan pot fi văzute în Piața Unirii („Stâlpi Împușcați”), curtea colegiului Academic („Sămânță”), Liceul Creștin Emanuel („Ad Astra”), spațiul verde din fața Bibliotecii Județene „Octavian Goga” („Arcul Limbii Române”) și Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” („Rugby”).