Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Silvia Trăistaru expune la ETAJ artist-run space din București
silvia traistaru

Silvia Trăistaru expune la ETAJ artist-run space din București

Artista Silvia Trăistaru expune la ETAJ artist-run space din București între 16 și 30 iulie un set de lucrări bazate pe texte care face parte dintr-o serie începută în urmă cu un an.

Sub numele „Desene tandre despre Dragoste și Viață”, lucrările ei pornesc de la cuvinte și rezultă din modelarea acestora cu texturi și hașuri în tehnica creion și marker pe hârtie.

Desenele explorează zone ale subconștientului și analizează situații de viață într-o manieră proprie, terapeutică, folosindu-se de complexitatea și influența consecințelor specifice amintirilor, dar și a memoriei transgeneraționale.

Câteva dintre lucrările „Desene tandre” au fost expuse la finalul lunii mai în atelierul artistei din cadrul Atelierelor Malmaison, în weekendul „Open doors II”, un program bianual de vizitare a atelierelor, galeriilor și spațiilor de proiect al comunității Malmaison.

Pentru deschiderea spațiului-atelier LIGHT din Stuttgart, pe 19 iunie 2022, ea a creat un nou set de lucrări care a întregit seria „Desene tandre despre Dragoste și Viață”. Acea expoziție e deschisă până pe 22 august.

Silvia Trăistaru, artist și restaurator

Silvia Trăistaru (n. 1979) trăiește și lucrează în București ca artist și restaurator independent. În 2002, după ce a absolvit Universitatea Națională de Arte București, a pus bazele unui atelier în care îmbină propriile proiecte de pictură, desen, fotografie, video și sculptură, dar și proiecte de conservare de artă.

A restaurat lucrări din patrimoniul național și internațional, din secolele XVI-XIX, diferite școli de pictură și din zone diferite din România. În ultimii ani, s-a concentrat pe restaurare de artă modernă și contemporană, având în portofoliu artiști români importanți: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Corneliu Baba, Geta Brătescu, Ion Grigorescu, Paul Neagu.

În 2010 a fost recompensată cu premiul special Arte Laguna (Veneția) și a fost finalistă în cea de-a 26-a ediție a competiției The Artist Magazine.

Printre cele mai importante expoziții persoanale ale artistei se numără „Proces nescris”, parte a IEEB7 – Istorii Fabricate. Adevăr și ficțiune în istoria recentă, curator Olivia Nițis, Institutul de Istoria Artei, București; „Ultima convenție a comuniștilor”, Atelier 35, București; „Istoria unei zile/ Istoria unei zile pe timp de pandemie”, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Ea a participat cu lucrări și în expoziții de grup în Statele Unite, Germania, Italia, Portugalia și România.

Expoziția „Desene tandre despre Dragoste și Viață” poate fi vizitată în spațiul ETAJ din str. George Enescu nr. 43, et. 1, până pe 30 iulie 2022, pe bază de programare, la 0721245456 sau email, silvia.traistaru@gmail.com.