Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Spațiul urban, din perioada pre-Revoluție până în prezent, în fotografii, colaje și instalații / galerie foto
expo spatialitati extinse, curatorial.ro

Spațiul urban, din perioada pre-Revoluție până în prezent, în fotografii, colaje și instalații / galerie foto

Spațiul urban este prezentat din perioada pre-Revoluție până în prezent, în diverse medii, de 13 artiști români și străini din diferite generații care s-au folosit de istoria locurilor cunoscute și de propriile corpuri, practici artistice care reîncadrează perspectiva privitorului, la 2/3 galeria din București.

Fotografii, colaje, video și instalații redau viziuni distincte ale aceluiași mediu – urban.

David Barreiro, Bogdan Bordeianu, John Divola, Vladimir Florentin, Ion Grigorescu, Lina Ivanova, Anton Roland Laub, Ioana Marinescu, Andrei Mateescu, Alexander Rosenkranz, Emily Ryalls, Nadina Stoica și Anca Țintea susțin ideea de corp uman ca agent creativ al spațiului urban.

Perioada pre-Revoluție apare în fotografia Ioanei Marinescu sub forma unei imagini de arhivă montate în centrul Capitalei. Aceasta a fost imortalizată în timpul intervenției în spațiul public din 2017. Pe de altă parte, Ion Grigorescu e prezent în expoziție cu un film în care apare șantierul la est de Casa Poporului, abandonat, la patru ani de la căderea regimului comunist.

Anton Roland Laub aduce un fotomontaj cu una dintre bisericile mutate pe șine, Bogdan Bordeianu a fotografiat periferia orașului, iar Andrei Mateescu reimaginează volumetric spațiul pe care marile magazine îl ocupă în oraș. În același timp, Anca Țintea se concentrează pe modul în care economia de piață tratează construcțiile industriale moștenite, prin fotografii imprimate pe bonuri fiscale.

Nadina Stoica face un colaj din anunțuri imobiliare, Vladimir Florentin creează – prin foto-obiecte – o legătură între mediul urban local și din străinătate, Emily Ryalls a fotografiat gesturi performative, iar David Barreiro a înscenat fotografii performative, acțiune întreprinsă și de John Divola.

Lina Ivanova propune o imagine în cianotipie ca o fereastră către lume, în timp ce Alexander Rosenkranz fotografiază diverse orașe de la înălțime.

Expoziția „Spațialități extinse”, curatoriată de Laura Bivolaru, poate fi vizitată la 2/3 galeria până în 6 octombrie.

expo spatialitati, 2 3 galeria, curatorial.ro

curatorial.ro

spatialitati extinse 1, curatorial.ro

curatorial.ro

spatialitati extinse, curatorial.ro

curatorial.ro