Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Stagnarea, explorată de Ana Popa la galeria Kulterra
expozitie ana popa, kulterra

Stagnarea, explorată de Ana Popa la galeria Kulterra

Ana Popa, artist vizual, expune la galeria bucureșteană Kulterra, între 20 și 31 iulie, sub titlul „Lâncedă”.

Cuvântul „lâncedă” poate avea mai multe sensuri: nesigur, lipsit de vitalitate sau care stagnează. Toate aceste sensuri sunt valide în contextul lucrării, ea abordând starea de neclintire din punct de vedere psihic, explică organizatorii expoziției. Stagnarea poate fi prezentă pe mai multe planuri, această stare sufletească putând afecta mai multe sfere ale existenței. Cauzată de osteneala emoțională, lipsa de forță vitală. Poziția statică în care este reprezentată figura sugerează această stăvilire bruscă a unui proces firesc de evoluție. Dualitatea stării de stagnare implică frica de schimbare sau autosuficiența, care fac ca familiaritatea situației să devină ceva stabil, deci, aducătoare de siguranță și confort facil.

De cealaltă parte intervine plictiseala, care poate declanșa dorința de schimbare, datorită caracterului exasperant al acestei stări în care predomină lipsa.

Acest caracter dual este ilustrat prin alternarea a două culori înrudite în ceea ce privește personajul central.

Lucrarea face parte din seria „Suprasaturație”, în care personajele autoreferențiale există într-un spațiu afectiv. El poate fi caracterizat mai degrabă ca imaterial și lipsit de coordonate perspectivale care să adere la niște reguli concrete.

Ana Popa este un artist vizual care, prin folosirea metaforelor vizuale și a culorilor plate, reușește să contureaze diverse procese mentale intime. Lucrările ei sunt rezultatul introspecției și al transfigurării unor elemente intangibile în unele de natură plastică.