Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „State of Flux” – Explorarea figurativului în mai multe medii vizuale, la Biju Gallery
flux expo biju

„State of Flux” – Explorarea figurativului în mai multe medii vizuale, la Biju Gallery

Artiștii Robert Andacs, Marius Bodea, Anca Brânzaș, Mircea But, Mihaela Coandă, Taisia Corbuț, Marius Ghita, Tincuța Marin și Bogdan Rusu explorează figurativul într-o expoziție la Biju Gallery din Cluj-Napoca.

Curatoriată de Ada Muntean, „State of Flux” reprezintă un proiect expozițional de grup ce reunește demersurile a nouă artiști preocupați de explorarea figurativului în mai multe medii vizuale. Pictura reprezintă, totuși, numitorul comun în descrierea unor universuri plastice distincte.

„State of Flux” se referă la o stare de incertitudine, de schimbare continuă, devenind o descriere a unui context fluctuant. Această expresie este adesea folosită pentru a descrie situații, procese sau sisteme care sunt impredictibile, dinamice, nesoluționate sau aflate într-o stare de incertitudine.

Pornind de la decupaje de real, artiștii configurează universuri plastice în jurul a câtorva elemente simple, cărora le conferă o substanță simbolică și care reprezintă puncte nodale ce determină dezvoltarea unor narațiuni personale. În lucrările lor, prezența și absența devin coordonatele în jurul cărora se construiesc propuneri formale și conceptuale în cadrul cărora sensul citirii imaginii este lăsat aproape în totalitate privitorului, spune curatoarea.

„State of Flux”, ca proiect de grup, propune scenarii vizuale posibile, care evocă un trecut și prefigurează un viitor printr-un prezent nedefinit, menit a pune semne de întrebare și a refuza răspunsuri palpabile. Deși deținând toate mijloacele tehnice de a se transforma în „reporteri” vizuali ai existenței umane, artiștii decid să se plaseze undeva în exteriorul ei și să extragă esența a ceea ce viața exhibă în curgerea ei firească.

Expoziția va fi deschisă în perioada 1 martie – 15 aprilie, la Biju Gallery.