Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tablou monumental Gerhard Richter, licitat pe 1 martie la Londra
gerhard richter, sothebys

Tablou monumental Gerhard Richter, licitat pe 1 martie la Londra

Un tablou monumental „Abstraktes Bild” (1986) al lui Gerhard Richter, cu un diametru de 4 metri, va fi oferit la licitația organizată de Sotheby’s la Londra pe 1 martie, cu o estimare de 20 de milioane de lire sterline (24 de milioane de dolari).

Lucrarea se află într-o colecție americană de când a fost achiziționată pentru 9,7 milioane de dolari în 2007, un preț record la acea vreme pentru o pictură abstractă a lui Richter, potrivit Financial Times.

„Abstraktes Bild” este unul dintre primele tablouri de mari dimensiuni din seria abstractă realizate vreodată de artist, având o dimensiune și o intensitate cromatică rar întâlnite chiar și în marele registru al capodoperelor monumentale ale artistului.

Un tablou din aceeași serie a fost adjudecat în 2015, tot la Londra, contra sumei record de 46,3 milioane de dolari.

Prezentând cele mai bune opere de artă modernă și contemporană, licitația de la Londra din luna martie a acestui an reprezintă o vitrină a celor mai importante mișcări artistice din secolele XX și XXI, de la inovațiile impresioniștilor la lucrările revoluționare ale maeștrilor și designerilor contemporani.