Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Ţările Române: Peisaje în gravura europeană de secol XIX” – expoziţie tematică la Palatul Suţu
gravura tarile romane palatul sutu

„Ţările Române: Peisaje în gravura europeană de secol XIX” – expoziţie tematică la Palatul Suţu

Expoziţia tematică „Ţările Române: Peisaje în gravura europeană de secol XIX” va fi vernisată, la începutul lunii iunie, la Palatul Suţu.

Țările Române au reprezentat un punct de interes pentru europenii care au călătorit către Orient, mai ales că se aflau pe linia maritimă a Dunării.

Ca urmare a acestor incursiuni, spaţiul este ilustrat și descris în publicațiile călătoriilor străini.

Artiştii au inclus în istorie peisaje din Ţările Române

Călătorii și exploratorii europeni au fost însoțiți de artiști care au imortalizat locurile pe care le-au vizitat, cu specificul și oamenii lor. Desenele au fost apoi transpuse în gravură, o tehnică care permite multiplicarea produsului artistic și au fost folosite pentru a ilustra albumele de călătorie.

Prin urmare, expoziția „Țările Române: Peisaje în gravura europeană de secol XIX” înfățișează peisaje în spațiul românesc surprinse de câțiva artiști care au însoțit călători străini din Principate, pentru a ilustra peisagistica românească în viziunea europenilor, folosind piese din Colecția de Tipărituri și Imprimate a Muzeului Municipiului București.

Printre punctele de atracție se regăsesc orașele Sibiu, Sebeș, Târgul Mureș, Cluj Napoca, Oradea, Deva, București, monumente naturale Detunata Goală, Paul Bran, Pasul Roșu, Cheile Turzii și peisajele de pe malurile Dunării.

Expoziţia va deschisă în perioada 8 iunie – 4 septembrie.

Credit foto: Muzeul Municipiului Bucureşti