Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tehnică mixtă de Tar Béla, la Galeria Brăteanu din Timișoara
dav

Tehnică mixtă de Tar Béla, la Galeria Brăteanu din Timișoara

Artistul Tar Béla va expune în perioada 15 – 29 martie, la Galeria Brăteanu din Timișoara, o serie de lucrări în tehnică mixtă.

Expoziția curatoriată de Gabriela Robeci este intitulată „Puls”.

Tar Bela, născut la Cluj-Napoca în 1964, a absolvit masteratul la Facultatea de Arte Plastice şi Design din Timişoara, secția Pictură, promoția 2009, la clasa prof. univ. Romul Nuțiu. Este membru a UAP – Filiala Timişoara din anul 2011 şi îşi desfasoara activitatea de creație la Timişoara.

Curatoarea explică: „În lucrările lui Tar Bela se remarcă dorința de a găsi echilibrul între două axe plasate în antiteză. Putem vorbi despre antiteza dinamic-static și cea de tipul amalgam-eliberare. Dinamismul stă la baza creației, multe dintre compozițiile de bază ale tablourilor fiind realizate într-un ritm alert și într-o perioadă scurtă de timp”.

„Lucrarea se naște singură, te conduce pe tine până la o anumită fază. Apoi te conduci tu”, spune artistul.