Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „The Winner | Post BAUHAUS Experimental Fashion”, expoziție de design vestimentar conceptual, la galeria SENAT
galeria senat

„The Winner | Post BAUHAUS Experimental Fashion”, expoziție de design vestimentar conceptual, la galeria SENAT

„The Winner | Post BAUHAUS Experimental Fashion”, expoziție de design vestimentar conceptual a artistei Carmen Emanuela Popa, va fi deschisă la galeria SENAT în perioada 6 – 12 septembrie.

Expoziția face parte din proiectul „Bauhaus – Form and Reform”, inițiat de Elite Art Club UNESCO și co-finanțat de Asociația Fondului Cultural Național (AFCN).

Proiectul vizează interconexiunea dintre manifestările artistice întâlnite la începutul sec. al XX-lea, respectiv anii 1919 – 1933, când răspândirea curentului Bauhaus deținea o supremație în materie de stilistică în artele plastice / aplicate, și o viziune contemporan-urbană a  obiectului vestimentar experimental.

Rigoarea construcției și a geometrismului sunt puse într-un status de veto prin anularea pattern-ului clasic, prin soluții deconstructiviste de cutting, dar și prin multiplicarea de layere a materialului textil. Astfel, panorama obiectului creat emană o dinamică vizuală și, în același timp, o strictețe controlată a unei estetici post-bauhaus.

Pornind de la o filosofie introspectivă și anume aceea că omul timpului prezent se află in mijlocul unui urban care năvăleste în mentalul său cu un cumul de informații menite să îi construiască asemeni unui joc de lego un piedestal, el se dedică sieși ca pentru participarea la o competiție care îi așteaptă performanțele, dar, de cele mai multe ori, ele ramân într-o formă neexpusă, în varianta unui adevăr inviolabil.