Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Thrower”, de Banksy – vedeta licitaţiei dedicate misteriosului artist
banksy, thrower grey

„Thrower”, de Banksy – vedeta licitaţiei dedicate misteriosului artist

Lucrarea „Thrower (Grey)”, de Banksy, a fost vedeta licitaţiei dedicate de Sotheby’s, pe 26 aprilie, misterosului artist. Opera a fost adjudecată contra sumei de 277.200 de lire sterline. Aceasta ilustrează un bărbat cu gura şi nasul acoperite de o bandană, care aruncă un buchet de flori.

O altă operă care a avut succes în licitaţie este „Kate Moss: Original Colourway”. Lucrarea este realizată în stilul portretelor lui Marilyn Monroe pe, care Andy Warhol le-a creat şi a fost adjudecată pentru 226.800 de lire sterline.

banksy kate moss

De altfel, mai există loturi care fac referire la opera lui Warhol, precum „Soup Can: Black Orange Pink” şi „Soup Can: Original Colourway”.

Evenimentul a avut încasări totale de 3.341.520 de lire sterline.

Licitaţia de la Londra este una tradiţională pentru Sotheby’s şi a adus în atenţia celor interesaţi printuri ale operelor artistului.

Credit foto: Sotheby’s