Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tițian deținut de nobili și furat de trupele lui Napoleon, scos la vânzare prima dată în 145 de ani
titian, rest on the flight into egypt, christies

Tițian deținut de nobili și furat de trupele lui Napoleon, scos la vânzare prima dată în 145 de ani

Un tablou de Tițian care a trecut prin mâinile unora dintre cei mai puternici oameni din Europa, a fost furat de două ori și abandonat într-o pungă de plastic într-o stație de autobuz din suburbiile Londrei în anii 1990, ajunge la Christie’s pentru a fi licitat.

Este estimat la 25 milioane de lire sterline.

Pictura „Rest on the Flight into Egypt” de la începutul secolului al XVI-lea, furată cândva de trupele lui Napoleon, este prima dată în 145 de ani scoasă la vânzare.

Printre foștii proprietari nobili ai tabloului se numără împărăteasa Maria-Theresa a Austriei și primul duce de Hamilton.

Una dintre ultimele lucrări religioase din celebrii ani de început ai artistului care au rămas în colecții private, lucrarea a fost licitată cel mai recent de Christie’s în 1878, înainte de a intra în colecția de la Longleat House, fiind cumpărată de al patrulea marchiz de Bath. De aici a fost furată în 1995. Șapte ani mai târziu, opera a fost găsită – a fost lăsată într-o pungă de plastic într-o stația Greater London, fără ramă.

Lucrarea va fi licitată în 2 iulie, la Londra.

Credit foto: Christie’s