Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Tot ce ai văzut se va împlini” – Artistul basarabean Andrei Gamarț expune la Brașov
andrei gamart tot ce ai vazut se va implini muzeul de arta brasov

„Tot ce ai văzut se va împlini” – Artistul basarabean Andrei Gamarț expune la Brașov

Expoziția „Tot ce ai văzut se va împlini” a artistul basarabean Andrei Gamarț va fi vernisată pe 3 noiembrie, ora 18:00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, unde va putea fi vizitată până pe 3 decembrie.

Observator al fenomenelor și realităților formulate la limita perceptibilului, Gamarț explorează teme precum timpul, memoria, spațiul și, în special, lumina, ca materie primordială. În centrul preocupărilor sale artistice, influențate pe alocuri de filosofia bergsoniană, se află relațiile care se formulează între aceste elemente și felul în care ele sunt sesizate sau, dimpotrivă, omise de receptorul conștient.

Expoziția cuprinde lucrări din diferite perioade de creație, mare parte dintre ele realizate între 2017 și 2023, stabilind astfel premisele unei concluzii cu privire la interogările artistului, exprimate în cele mai recente serii.

„Tot ce ai văzut se va împlini” reprezintă un efort colaborativ între Muzeul de Artă Brașov, Mobius Gallery și Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov de a aduce arta contemporană în centrul atenției și de a sprijini dezvoltarea culturii artistice contemporane la nivel național.

Despre Andrei Gamarț

Andrei Gamarț, născut în 1988 în Republica Moldova, a absolvit în 2004 Academia de Arte din Chișinău, departamentul de Pictură. Operele lui cuprind mai multe paliere, inclusiv pictură, desen și gravură. În ultimii ani, artistul s-a concentrat pe explorarea relației dintre materie, lumină și memorie.

Andrei Gamarț a avut expoziții personale și de grup în București, Chișinău, este și scriitor, trăiește și lucrează în București.