Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Trei vânzări de artă contemporană la Paris cu estimare de circa 16 milioane de euro
richter, abstraktes bild 1992

Trei vânzări de artă contemporană la Paris cu estimare de circa 16 milioane de euro

O selecție de lucrări inedite pe piață, semnate Pierre Soulages, Jean Dubuffet și Chu Teh-Chun, lucrări din colecții prestigioase vândute în comun între New York, Milano, Londra și Paris – cu titlul „Un Folle Amore: The Agrati Collection” și „Le Jeune, A Collecting Legacy”, și o colecție de o coerență rară „La couleur à l’œuvre” sunt licitațiile pregătite de Christie’s la Paris pentru finalul acestui an.

Două vânzări vor avea loc la Christie’s (pe 30 noiembrie și 1 decembrie) și una online (între 25 noiembrie și 8 decembrie).

Cu peste 270 de lucrări ale unor artiști francezi și internaționali, din anii 1950 până în prezent, cele trei vânzări au o estimare totală cuprinsă între 10,8 milioane de euro și 16,1 milioane de euro.

„La Couleur à l’œuvre” este condusă de „Abstraktes Bild” (1992), de Gerhard Richter. Lucrarea principală din acest grup va fi oferită cu o estimare de 450.000 – 650.000 de euro.

În cadrul vânzării din 1 decembrie, care cuprinde 105 loturi și artiști francezi (Hans Hartung, Georges Mathieu, Olivier Mosset, Martin Barré etc.), vor fi prezentate și avangarda italiană (Castellani) și artiști asiatici (Zao Wou-ki, Yoshitomo Nara sau Chiharu Shiota) și africani (Aboudia).

Licitația online va încheia aceste două săptămâni dedicate artei contemporane cu 130 de loturi, cu valori estimate între 200 și 60.000 de euro.