Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tur video al expoziției „Ecologies of Repair”
gaep ecologies of repair 2022 andreea medar malina ionescu

Tur video al expoziției „Ecologies of Repair”

Un tur video al expoziției „Ecologies of Repair”, care este alcătuită din lucrări create de opt artiste și curatoriată de Adelina Luft, a fost lansat de galeria Gaep.

De la performance-ul filmat al Stancăi Soare, despre o practică paradoxală de ardere a unor resurse naturale, la „planetele moi” prezentate de Thea Lazăr ca o constelație de lumi reziliente, până la instalația Amaiei Molinet în care melcii devin protagoniști cu forță creatoare, expoziția poate fi acum vizitată și online.

Ecologies of Repair” este deschisă la galeria bucureșteană până pe 5 noiembrie.

Este o expoziție cu lucrări noi ale artistelor emergente Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr care ne încurajează să ne gândim cum viața pe o planetă afectată de probleme de mediu poate fi reorganizată prin reziliență și grijă reciprocă.

„Ultimii doi ani au produs o serie de schimbări resimțite la nivel personal și societal, activând o conștiință colectivă a efectelor antropogene înrădăcinate asupra mediului înconjurător, interdependențelor socio-economice și precarității formelor de viață umane și non-umane. (…) Intitulată sugestiv «Ecologii de reparare», expoziția aduce împreună șapte contribuții noi ale unor artiste emergente cu interese și preocupări diverse, lucrând cu materialități organice, concepte natural-culturale sau abordări tehnice asupra unor noțiuni ca protejarea sau prezervarea”, explică Adelina Luft.