Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ulei pe carton de Victor Brauner, vedeta primei licitații din luna decembrie a casei Alis
victor brauner, casa batraneasca, alis

Ulei pe carton de Victor Brauner, vedeta primei licitații din luna decembrie a casei Alis

Lucrări de Victor Brauner, Samuel Mutzner, Sabin Bălașa și Rudolf Schweitzer Cumpăna au fost adjudecate în prima licitație din luna decembrie a casei Alis, care a avut loc pe 4 decembrie.

„Casă bătrânească”, ulei pe carton de Victor Brauner (1903 – 1966), care provenea din colecția pictorului Alexandru Țipoia, a fost adjudecată contra sumei de 75.000 de lei.

Ca preț de adjudecare, a fost urmată de „Joacă de copii”, ulei pe carton de Samuel Mutzner (1884 – 1956), având pe verso însemnarea artistului. Această lucrare a fost vândută pentru 22.000 de lei.

„Animal fantastic” (1978), ulei pe pânză de Sabin Bălașa (1932 – 2008), a fost vândut pentru 15.000 de lei, iar o lucrare dublă de Rudolf Schweitzer Cumpăna (1886 – 1975) a fost adjudecată contra sumei de 7.000 de lei – „Pe gânduri”, ulei pe carton semnat stânga jos cu galben, și, pe verso, „Portret de tânără”, semnat dreapta jos cu brun.

schweitzer cumpăna, alis

Rudolf Schweitzer Cumpăna – „Pe gânduri” și „Portret de tânără”

Din totalul de 58 de loturi, au fost adjudecate 19. Între acestea se numără lucrări de Octav Băncilă, Theodor Pallady, Tia Peltz și Ion Pacea.