Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Un grajd în miniatură pe care Banksy a scris un mesaj a adus un număr-record de vizitatori la Muzeul din Peterborough
peterborough museum

Un grajd în miniatură pe care Banksy a scris un mesaj a adus un număr-record de vizitatori la Muzeul din Peterborough

Respectiva intervenţie a lui Banksy a fost realizată la Merrivale Model Village din Great Yarmouth, Norfolk, în timpul seriei de evenimente “Great British Spraycation” realizată de misteriosul artist vara trecută, arată BBC.

Pe grajdul în miniatură este scris mesajul “Go big or go home!”, iar obiectul a fost împrumutat de către proprietarul orăşelului în miniatură către muzeul din Peterborough, pentru o expoziţie dedicată artei urbane.

Potrivit reprezentanţilor muzeului, anul acesta a fost înregistrată cea mai de succes perioadă de sărbători din istoria instituţiei. În acest interval, muzeul a avut 1.156 de vizitatori, faţă de 775 înregistraţi în aceeaşi perioadă, anii trecuţi.

Expoziţia de artă urbană a fost deschisă pe 11 decembrie şi include opere ale unor artişti precum Damien Hirst, My Dog Sighs, Blek le Rat.

Lucrările murale realizate de Banksy în proiectul Spraycation sunt protejate de consiliile locale

Autorităţile din localităţile din Norfolk şi Suffolk, unde au fost create aceste opere, au alocat, la finalul anului, aproximativ 20.000 de lire sterline pentru instalarea unor panouri protectoare şi pentru asigurarea pazei.

Desenele murale au fost un punct de atracţie pentru mulţi vizitatori, în luna august.

Potrivit consiliilor locale care au luat aceste măsuri, costurile sunt “justificate”, raportat la interesul stârnit de opere.

Banksy, a cărui identitate rămâne un mister, şi-a asumat muralele din Great Yarmouth, Gorleston şi Cromer, Norfolk şi din Lowestoft şi Oulton Broad, Suffolk.

Credit foto: Peterborough Museum