Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „UN/Living Gallery”, șapte artiști expun la WASP
un living gallery

„UN/Living Gallery”, șapte artiști expun la WASP

Expoziția „UN/Living Gallery – Tangible Art Manifesto” va fi inaugurată la WASP – Working Art Space and Production din București pe 16 august, la ora 19:30.

Participă artiștii Vali Chincișan, Mara Mușat, Maria Mandea, Mălina Ionescu, Alex Mirutziu, Andreea Medar și Denis Flueraru.

„UN/Living Gallery” este un proiect artistic colectiv rezultat din fragmentarea efectelor digitalului în impresii tangibile, se arată în prezentare.

Pornind de la dimensiunea artei palpabile, așa cum a formulat-o Paul Neagu în manifestul său din 1969 – „let there be one, public, palpable art through which all the senses, sight, touch, smell, taste will supplement and devour each other so that a man can possess an object in every sense” (să existe o artă unică, publică, palpabilă, prin care toate simțurile, văzul, pipăitul, mirosul, gustul să se completeze și să se devoreze reciproc, astfel încât un om să poată poseda un obiect în toate sensurile, n.r.) -, expoziția poate potența sau altera anumite percepții pe care le avem în relație cu digitalul.

Gândit ca un manifest de regenerare, care să completeze senzorial experiența unui spațiu, fiecare dintre artiști a căutat să interogheze sau să afirme mijloacele prin care se dezvăluie conștient dublul atribut al digitalului, de mistificare (imitație și aparență) și de revelare a realității.

Expoziția va fi deschisă între 16 și 31 august 2023.