Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un nou record de licitație pentru Adrian Ghenie
adrian ghenie, degenerate art

Un nou record de licitație pentru Adrian Ghenie

„Degenerate Art”, ulei pe pânză executat în 2016 de Adrian Ghenie, a stabilit un nou record de licitație pentru artistul român.

Tabloul a fost vândut pe 19 mai, la Sotheby’s, pentru 9.286.700 de dolari, după ce a fost estimat între 7 și 10 milioane de dolari.

Artistul a mai fost prezent în licitație cu „The Trip” (2016), ulei pe pânză, care a fost vândut pentru 4,5 milioane de dolari. Lucrarea avea o valoare estimată între 4 și 6 milioane de dolari.

adrian ghenie, the trip

Adrian Ghenie, The Trip

La aceeași casă, în seara de 20 mai va fi scos la licitație „Pie Fight Study 3”, ulei și acril pe pânză creat de Adrian Ghenie în 2008. Tabloul este estimat la 350.000 – 450.000 de dolari.

Mai mult de 283 milioane de dolari, în două licitații de artă contemporană

Sotheby’s a organizat două licitații de artă contemporană pe 19 mai, care au generat împreună suma de 283,4 milioane de dolari, cu tot cu taxe.

Între cele 50 de loturi oferite s-au numărat lucrări ale unor emergenți ca Anna Weyant și consacrați, precum Francis Bacon. Au fost vândute 49 de lucrări.

Prima vânzare a avut loc sub titlul „The Now” și a fost dedicată artei create după anul 2000. Au fost înregistrate recorduri pentru nouă artiști, inclusiv Simone Leigh, Anna Weyant, Jennifer Packer și Virgil Abloh.

În a doua vânzare a serii, dedicată artei postbelice și contemporane de dinainte de secolul 21, unele dintre cele mai valoroase loturi au fost vândute pentru sume apropiate de estimările minime.

Dacă în cadrul „The Now” au fost vândute pentru sume mari tablouri realizate de femei, în a doua vânzare cele mai valoroase lucrări au fost create de bărbați. Au fost stabilite noi recorduri pentru Georg Baselitz și Sean Scully.