Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un portret al celei de-a doua soții a lui Pablo Picasso, în premieră la licitație
picasso, femme assise à la galette des rois, curatorial.ro

Un portret al celei de-a doua soții a lui Pablo Picasso, în premieră la licitație

Portretul „Femme assise à la galette des rois” (1965) al celei de-a doua soții a lui Pablo Picasso, Jacqueline Roque, nemaivăzut în public de trei decenii, își va face debutul la licitație pe 7 octombrie.

Tabloul va fi scos la vânzare de Sotheby’s Hong Kong în licitația de artă modernă. El are o valoare estimată la 7,7 milioane – 10 milioane de dolari americani.

Pablo Picasso a cunoscut-o pe Jacqueline Roque în 1952, într-un atelier de olărit din Vallauris (sudul Franței). I-a devenit muză și iubită și a rămas alături de artist până la moartea lui, în 1973.

Trăsăturile lui Jacqueline Roque au fost pictate prima dată de Picasso în 1954, apoi pe parcursul următoarelor două decenii.

„Femme assise à la galette des rois”, ulei pe pânză, provine dintr-o colecție privată din Elveția, aflându-se în aceeași familie de mai bine de 50 de ani. În perioada 1988 – 1989, tabloul a fost inclus într-o retrospectivă amplă a Moderna Museet din Stockholm. De atunci nu a mai fost expus public.