Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un set de farfurii create de Picasso, vândut în licitaţie la Sotheby’s pentru aproape 1,5 milioane de lire

Un set de farfurii create de Picasso, vândut în licitaţie la Sotheby’s pentru aproape 1,5 milioane de lire

Un set de 24 de farfurii de argint, realizate după modele create de Pablo Picasso, în perioada sa de creaţie în Sudul Franţei, a fost vândut în licitaţie la Sotheby’s cu 1,467.000 de lire sterline.

Setul de farfurii imprimate în relief a fost conceput în ceramică de Picasso, între anii 1956 şi 1967 şi apoi a fost realizat în argint de François Hugo şi Pierre Hugo.

Lotul a făcut parte dintr-o serie scoasă la licitaţie pe 13 octombrie, care a cuprins mai multe obiecte în lut şi argint de Pablo Picasso, piese decorative şi vase, estimate şi apoi adjudecate la preţuri de mii sau zeci de mii de lire sterline.

Cele peste 70 de obiecte au făcut parte din colecţia Nina Miller, care pun în lumină perioada în care marele artist a trăit şi a lucrat în Sudul Franţei.

Credit foto: Sotheby’s