Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou de școală rusă din secolul XIX, vedeta primei licitații Alis din mai
scoala rusa, batranul, alis

Un tablou de școală rusă din secolul XIX, vedeta primei licitații Alis din mai

Un tablou de școală rusă din secolul XIX a obținut cel mai mare preț de adjudecare în licitația Alis din 12 mai, care a cuprins 60 de loturi și a avut o rată de adjudecare de 30%.

„Bătrânul” (1890), școală rusă, cu dimensiuni de 128x86cm, a fost licitat de la 10.000 de lei și vândut pentru 28.000 de lei.

Al doilea cel mai valoros lot s-a dovedit a fi „Palatul regal Wilanow Lazienki Park”, ulei pe pânză de Octav Angheluță, vândut pentru 10.000 de lei, care a fost și prețul de pornire.

palatul regal wilanow lazienki park, octav angheluță, alis

„Palatul regal Wilanow Lazienki Park” (c) Alis

„Cartier vechi din București”, ulei pe carton de Alexandru Satmari, a fost licitat de la 8.000, preț de adjudecare. Contra aceleiași sume a fost adjudecat „Portret de băiat – Georg nepotul artistului”, ulei pe carton de Dimitrie Berea, nesemnat, care provine din colecția familiei artistului.

Două lucrări de Aurel Băeșu și-au găsit cumpărători: „Biserica Sfântul Ștefan Iași”, ulei pe pânză lipită pe carton, parte din colecția Laurențiu Sadoveanu, care prezintă mici desprinderi de culoare – vândută pentru 8.000 de lei; și pastelul oval „Portret de femeie” (1917) – vândută pentru 6.000 de lei.

Cel mai mare preț de pornire în licitație – 12.000 de lei – îl primise „Flori la fereastră”, de Samuel Mutzner, însă lucrarea a rămas nevândută.

În segmentul Artiști în viață al licitației au fost incluse zece lucrări, dintre care patru au fost vândute pentru prețuri cuprinse între 1.300 și 2.200 de lei, semnate de Sorin Ilfoveanu, Nicolae Iorga, Mircia Dumitrescu și Ion Iancuț.

Credit foto: Alis