Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tablou furat în 1994 a revenit în Polonia
wroclaw,,poland,,october,2019.,national,museum,in,wroclaw,,lower,silesia,

Un tablou furat în 1994 a revenit în Polonia

„Portretul unei tinere femei”, de pictorul german Wilhelm Volkhart, furat în 1994 din Muzeul Național din Wroclaw, în vestul Poloniei, a revenit în colecția instituției.

Portretul pictat de Volkhart în 1863 fusese găsit în oferta unei case de licitații din Satow (Germania), care a retras tabloul după ce autoritățile poloneze au anunțat-o în legătură cu furtul, iar ulterior l-a returnat.

Începând din 1994, tabloul a fost inclus în registrul polonez al operelor de artă care au fost furate sau luate ilegal în străinătate.

Piotr Glinski, viceprim-ministru și ministrul Culturii, care a participat luni la ceremonia în timpul căreia tabloul a fost returnat muzeului din Wroclaw, a lăudat activitatea departamentului ministerului pentru restituirea operelor de artă, potrivit thefirstnews.com.

„Datorită activității sale, mai mult de 600 de opere de artă s-au întors recent în Polonia”, a spus el, adăugând că pe lista pierderilor din cel de-al Doilea Război Mondial mai există 66.000 de obiecte și alte 12.000, în registrul operelor de artă care au fost fie furate, fie traficate în străinătate.