Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Un tricou conceput de artistul grafic Allan “Gut” Terk, record de licitație la Sotheby’s

Un tricou conceput de artistul grafic Allan “Gut” Terk, record de licitație la Sotheby’s

Un tricou vintage Grateful Dead conceput de artistul grafic Allan ”Gut” Terk a stabilit un record de licitație la Sotheby’s New York.

Sotheby’s a organizat luna aceasta două licitații dedicate contraculturii Americana – Grateful Dead și Burning Man, aceasta din urmă fiind caritabilă.

Piesa vestimentară din 1967, considerată cel mai vechi tricou oficial Grateful Dead produs în masă de trupă, a fost vândută pentru 17.640 de dolari (19.300 de dolari, cu taxe), după ce fusese estimată la cel mult 8.000 de dolari.

Pe tricoul galben este imprimat un design simplu realizat de Allan ”Gut” Terk, membru al grupării Hells Angels și artist grafic, figură proeminentă a Californiei anilor 1960 datorită conceptelor create pentru diverse grupuri, ca Grateful Dead și Jefferson Airplane.

Exemple ale creației psihedelice, îndrăznețe a lui Terk sunt păstrate în mai multe muzee, inclusiv San Francisco Museum of Modern Art, Fine Arts Museum din San Francisco și Oakland Museum din California.

Tricoul a aparținut lui Dan Healy, inginer de sunet care a lucrat cu formația, și a fost cumpărat de Bo Bushnell, colecționar din California.

Licitația „From the Vault: Property from the Grateful Dead and Friends” a generat în jur de 4 milioane de dolari.

Credit foto: Sotheby’s