Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Uniunea Europeană a „adoptat” o expoziţie ucraineană rămasă în Danemarca

Uniunea Europeană a „adoptat” o expoziţie ucraineană rămasă în Danemarca

Uniunea Europeană a „adoptat” o expoziţie ucraineană, numită „The Unfolding Landscapes”, care cuprinde picturi, sculpturi, instalaţii, în contextul în care operele au rămas în derivă în Danemarca, după ce a început războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Această expoziţie a fost deschisă în Bruxelles, pe 19 iulie, după ce a fost „adoptată” de UE, informează The Guardian.

Opere create de 42 de artişti ucraineni

Expoziţia va rămâne la Bruxelles, până pe 18 septembrie, iar după această perioadă există intenţia de a fi mutată în Elveţia.

De altfel, oficialii UE îşi doresc să facă din această expoziţie un eveniment itinerant în câteva dintre ţările membre UE.

Mulţi dintre artiştii prezenţi în expoziţie sunt implicaţi în eforturile de război din ţara lor şi activează în oraşe precum Harkov, grav afectat de agresiunea rusă. Curatoarea expoziţiei, Natalia Matsenko, a venit la Bruxelles din Kiev, pentru vernisajul din inima Uniunii Europene.