Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Urme de lumină, la 2/3 galeria
traces of light, irina dumitrascu magurean

Urme de lumină, la 2/3 galeria

Artista clujeană Irina Dumitrașcu Măgurean expune la 2/3 galeria din București un studiu al luminii materializat sub forma unor fotografii aproape sculpturale.

Expoziția „Traces of Light” e vernisată în seara de 10 mai și reunește mai multe direcții de cercetare ale artistei, având ca numitor comun înțelegerea fotografiei ca mediu atât palpabil cât și intuitiv.

Irina Dumitrașcu Măgurean trăiește și lucrează în Cluj-Napoca. A studiat la Universitatea de Artă și Design, unde a obținut titlul de doctor în Arte vizuale (2013). Este conferențiar al aceleași universități, predând în cadrul departamentului Foto-Video. A realizat stagii de cercetare la MOME Budapesta și Academia de Artă și Arhitectură din Praga.

Activitatea ei artistică se concentrează pe explorarea mediului fotografic, pe depășirea graniței bidimensionale a fotografiei și pe extinderea mediului fotografic dincolo de simpla înregistrare a realității. Pe lângă activitatea artistică și didactică, ea coordonează activitatea spațiului expozițional artist-run Camera, dedicat fotografiei emergente din România. De-a lungul anilor a expus în diverse orașe din România, dar și în Italia, Germania, Anglia, Franța și Ungaria.