Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Vinovatul fără vină”, o nouă expoziție la Celula de Artă
adelina cîmpeanu, celula de arta

„Vinovatul fără vină”, o nouă expoziție la Celula de Artă

Expoziția „Vinovatul fără vină” a tinerei artiste Adelina Cîmpeanu va fi găzduită de Celula de Artă în perioada 8 iulie – 7 august.

Punct culminant al anilor de masterat ai artistei, la Universitatea Națională de Arte din București, expoziția invită la contemplarea complexității vinovăției și inocenței, așa cum sunt descrise prin creațiile Adelinei Cîmpeanu.

Prin compoziții care provoacă gândirea și prin utilizarea abil a diferitelor medii, ea invită spectatorii să exploreze natura paradoxală a vinovăției fără vină. Fiecare operă de artă servește drept portal în lumea interioară a artistei, unde introspecția personală și temele universale se întâlnesc, se arată în prezentarea expoziției.

În cadrul acestei expoziții, artista folosește o serie de tehnici pentru a evoca emoții și a provoca simțurile. Folosirea culorilor în ulei aduce vibrație și profunzime pânzelor ei. Prin juxtapunerea culorilor contrastante, ea creează un limbaj vizual care provoacă atât armonie, cât și tensiune. În lucrări, artista experimentează cu elemente geometrice. În mijlocul formelor organice ale anumalului central – vaca -, ea încorporează strategic forme geometrice care adaugă o notă de structură și contrast. Această juxtapunere servește ca un dialog vizual între natural și creat de om, subliniind în continuare complexitățile relației noastre cu lumea din jur.