Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Artǎ   /  Vladlen Babcinețchi expune la Galeria de Artă „Th. Pallady” din Iași
nautilus, colectia vladlen babcinețchi

Vladlen Babcinețchi expune la Galeria de Artă „Th. Pallady” din Iași

Sculptorul basarabean Vladlen Babcinețchi expune la Galeria de Artă „Th. Pallady” din Iași în perioada 20 decembrie – 10 ianuarie, sub titlul „Synesthesia”.

Expoziția lui Babcinețchi în colaborare cu OUSIAI, atelierul de bijuterie al artistei Sorina Cotea, este organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.

Curator este Maria Bilașevschi. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00.

Scurtă biografie Vladlen Babcinețchi

Născut în Republica Moldova, în 1983, sculptorul Vladlen Babcinetchi abordează teme universale, printr-un limbaj unic, puternic înrădăcinat în tumultul locului său natal.

Vladlen a studiat la Iași, și aici, în timpul liceului, a început drumul său ca artist și sculptor. În timpul facultății a studiat sub îndrumarea sculptorului Ilie Bostan, care a fost profesor la Colegiul de Arte „Octav Băncilă”. A urmat apoi un program de masterat la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Sub îndrumarea profesorului Dr. Stan Mitu, a urmat studiile de doctorat la Universitatea „Gh. Asachi”, după care a beneficiat de un stagiu de practică la Riga, în Letonia, iar în final de o bursă postdoctorală la Universitatea Akaki Tsereteli din Kutaisi, Georgia.

Artistul și-a publicat opiniile despre proporții în mai multe articole, precum și într-o monografie pentru teza sa de doctorat, culminând cu conceptul „Nautilus, un studiu al proporțiilor asupra mișcării corpului uman”.

În domeniul sculpturii, experimentează tehnici noi și un limbaj propriu de creație, pe care l-a expus publicului din Chișinău, Iași și Lisabona. Este membru al UAP din Republica Moldova și al UAP România, și creator al mai multor lucrări publice găzduite de instituții din România, Republica Moldova și Rusia.

Trăiește și lucrează în Iași și este recunoscut ca un portretist priceput, lucrările sale fiind apreciate pentru expresivitate. Printre monumentele create de el se numără al lui Ștefan Cel Mare de la Tomești, România, și al poetului Ovidiu, în orașul omonim.

Foto: Nautius (detaliu), colecția Vladlen Babcinetchi