
Cea mai mare oră pentru Pământ
Ora Pământului, campanie derulată de World Wide Fund for Nature (WWF), este marcată anul acesta în 22 martie, începând cu ora României 20:30, când va fi întrerupt iluminatul pentru clădiri emblematice.
Anul acesta, tema este „Create the Biggest Hour for Earth”, iar campania este derulată în mai mult de 190 de țări.
Acesta este un angajament colectiv pentru natură, iar în 2025 coincide cu Ziua Mondială a Apei.
„Petreceți 60 de minute din timpul dumneavoastră făcând bine planetei! Fie că sunteți pasionat de alimentație, fitness, arte sau activități în aer liber, oricine, oriunde, poate oferi o oră pentru a avea grijă de planeta noastră. Anul trecut, lumea a donat mai mult de 1,4 milioane de ore. Anul acesta, haideți să ne unim și să mergem mai departe pentru a crea cea mai mare oră pentru Pământ!”, este îndemnul oficial.
Ora Pământului a debutat în 2007, în Sydney. De atunci, a atras atenția asupra problemelor legate de schimbările climatice și de pierderea naturii, ajungând în mai mult de 190 de țări și teritorii și la milioane de oameni din întreaga lume.
Cu această ocazie, multe dintre reperele emblematice din lume nu au fost luminate timp de 60 de minute, de la London Eye din Anglia la Turnul Eiffel din Franța, de la Colosseumul vechi de 2.000 de ani din Italia la Palatul Parlamentului din București.
De asemenea, de când a fost inițiată, această campanie a unit milioane de oameni din întreaga lume pentru a milita pentru schimbare și a inspirat inițiative globale.
Ora Pământului, marcată anual în ultima sâmbătă din martie, stă sub semnul faptului că trebuie acționat urgent pentru protejarea mediului.