Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Climate Change Summit, la a treia ediție

Climate Change Summit, la a treia ediție

Climate Change Summit anunță primii speakeri și deschide înscrierile pentru cea de-a treia ediție, care va avea loc în perioada 15 – 17 octombrie, la Opera Națională București și în alte locuri din Capitală și din țară.

Cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est axat exclusiv pe soluții pentru provocările climatice reunește profesioniști de top care oferă soluții inovatoare și relevante pentru problemele stringente cauzate de schimbările climatice.

Climate Change Summit este deschis publicului în limita locurilor disponibile, iar înscrierile pot fi trimise la climatechange-summit.org.

Soluții pentru un viitor mai verde

Timp de trei zile, zeci de lideri în inovarea climatică, experți în politici de mediu, cercetători, antreprenori și oficiali guvernamentali se vor întâlni pentru a găsi soluții locale și regionale pentru un viitor sustenabil.

Sub deviza „Solutions for a greener tomorrow on the horizon / Soluții pentru un viitor mai verde la orizont”, evenimentul din acest an promite o abordare multidisciplinară, iar primii șase speakeri anunțați vor aduce perspective diverse și soluții inovatoare la provocările schimbărilor climatice: Bas van Abel, promotor al designului sustenabil, fondator al Fairphone – cel mai sustenabil smartphone din lume – și De Clique; Julia Okatz, director la Systemiq, specializată în planificare urbană și orașe reziliente; Barbara și Christoph Promberger, directorii executivi ai Fundației Conservation Carpathia, renumiți pentru activitatea lor de pionierat în domeniul conservării faunei sălbatice; Oliver Bolton, CEO al Earthly, concentrat pe regenerarea ecologică; Pauline Grumel, fondatoarea UNISOAP, care inovează soluții de igienă prin reciclare; dr. Theresa Spandel de la Climate and Company, expert în managementul guvernanței sustenabilității (ESG); și Thomas Kolster, fondator al mișcării Goodvertising, care susține marketingul etic.

Cum 2024 se anunță a fi cel mai călduros an din istoria măsurătorilor, impactul accelerării crizelor climatice necesită decizii de politici publice și soluții antreprenoriale rapide și conectate la știință, precum și o abordare integrată a finanțării, spun organizatorii, Social Innovation Solutions.

În cadrul Climate Change Summit, speakerii invitați vor prezenta diverse soluții inovatoare, din domenii diferite, ce reflectă abordarea multidisciplinară necesară pentru a rezolva problematica provocărilor climatice – de la conservare și regenerare, la etică în design și publicitate.

Climate Change Summit Awards

La primele două ediții au participat 2.900 de persoane și au fost înregistrați mai mult de 2 milioane de spectatori online. Acum, summitul adaugă Climate Change Summit Awards.

Competiția va oferi 6 premii în valoare totală de 12.000 de euro, oportunitatea de crowdfunding, dar și recunoașterea soluțiilor inovatoare și ideilor practice la provocările climatice prezentate de tineri sub 30 de ani, dar și întreprinderilor mici și mijlocii, cu minim 3 ani de activitate, din România și  Europa Centrală și de Est (CEE). Cei interesați se pot înscrie pe site-ul evenimentului.