Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  COP27 – Conferință pe probleme de climă, la Sharm El-Sheikh

COP27 – Conferință pe probleme de climă, la Sharm El-Sheikh

COP27, conferința Organizației Națiunilor Unite pe probleme de climă, va avea loc în perioada 6 – 18 noiembrie, la Sharm El-Sheikh (Egipt), unde liderii mondiali se vor reuni pentru a acționa întru atingerea obiectivelor colective agreate în Acordul de la Paris, tratat în temeiul Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice care reglementează măsurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon începând cu anul 2020.

Bazându-se pe rezultatele și impulsul dat de COP26, care a avut loc anul trecut în Glasgow, națiunile sunt așteptate acum să demonstreze că se află într-o nouă etapă de implementare, transformând în acțiuni angajamentele din Acordul de la Paris.

Pe 7 și 8 noiembrie, șefii de state și de guverne vor participa la Sharm El-Sheikh Climate Implementation Summit. Un segment important, la care vor participa în special miniștri, va avea loc între 15 și 18 noiembrie.

Planeta, foarte aprope de limită 

Ultimii șapte ani au fost cei mai călduroși de când au început măsurătorile. Planeta se apropie periculos de puncte critice periculoase pentru sănătatea și siguranța oamenilor, ecosistemelor și infastructurii.

COP27 reprezintă Conference of the Parties (Conferința Părților). Înființată de ONU, prima ediție COP a avut loc în 1995.

Acordul de la Paris, semnat în 2015, a unit toate națiunile lumii, în premieră, sub un singur pact privind combaterea încălzirii globale și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Menținerea creșterii temperaturii globale sub 1,5 grade Celsius, comparativ cu vremurile pre-industriale, va evita cele mai grave efecte ale schimbării climei, potrivit oamenilor de știință.