Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Electronice transformate în opere de artă, expuse de Noaptea Muzeelor
recycle your technology

Electronice transformate în opere de artă, expuse de Noaptea Muzeelor

Proiectul „Recycle Your Technology” va fi inaugurat la Salonul de Artă și Industrie din Reșița de Noaptea Albă a Muzeelor, în 18 mai.

Expoziția, deschisă până în 2 iunie, prezintă lucrări multimedia realizate de artiștii Dorian Bolca, Sergiu Doroftei, Denis Flueraru și gH. [ d s l x ]. Cele patru lucrări interactive sunt realizate din deșeuri electronice colectate prin campania „Recycle Your Technology for Art”.

Vernisajul e programat în 18 mai, la ora 17:00, urmat de o discuție despre modalitățile corecte de reciclare a deșeurilor electronice și inițiativele culturale și educaționale realizate pentru tineri. Vor participa Florin Dinca (Eco Positive), Suzana Dan (Rezidența9), iar via zoom Alexandra Arnăutu și Ada Lungu (Asociația Volens, Patrula de Reciclare), care vor prezenta modalități prin care aceste proiecte se pot implementa și rezultatele lor.

Vor fi organizate și patru ateliere pentru tineri, pe perioada expoziției. Susținute și coordonate de artiștii Dorian Bolca, Sergiu Doroftei, Denis Flueraru și gH. [ d s l x ], acestea urmăresc să îi ajute pe participanți să devină mai conștienți de impactul tehnologiei și al deșeurilor electrice în viața lor, dar și să înțeleagă metode artistice și tehnice pentru construcția obiectelor multimedia.

În cadrul expoziției va fi amenajat și un spațiu dedicat colectării aparatelor electrice de dimensiuni mici și medii, ieșite din uz. Aceste obiecte vor fi folosite direct în atelierele din Salonul de Artă și Industrie.

Expoziția va fi prezentată ulterior și la Muzeul de Artă Arad, Centrul Cultural Apollonia din Brașov și Rezidența9 din București.