Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
curatorial.ro  /  Natură   /  Expoziția „Alice în Țara Minunilor: O poveste reciclată”, în cinci orașe din țară
alice in tara minunilor

Expoziția „Alice în Țara Minunilor: O poveste reciclată”, în cinci orașe din țară

Expoziția „Alice în Țara Minunilor: O poveste reciclată”, în care se regăsesc lucrările tridimensionale a numeroși designeri și artiști care au construit din materiale reciclate diferite obiecte de mobilier, piese de vestimentație, peisaje naturale, butaforii și construcții fanteziste, decoruri teatrale, panouri și personaje de poveste, poate fi vizitată, în premieră, în cinci orașe din țară.

Aceasta va fi deschisă la Dâmbovița Mall, în Târgoviște (19 aprilie -2 mai), apoi va călători la Shopping City Suceava (1-14 iunie), Era Shopping Park Oradea (18 iunie-1 iulie), Atrium Mall Arad (5-20 iulie) și ERA Shopping Park Iași (4-17 septembrie). Intrarea este gratuită, cu program de vizitare în intervalul orar 10.00-22.00.

expozitia alice in tara minunilor

Expoziția este realizată în proporție de 90% din materiale reciclate și recuperate.

În acest an, Asociația ESCU readuce în prim-plan importanța protejării mediului înconjurător și beneficiile reciclării selective, prin metode neconvenționale și creative.

Parcursul interactiv expozițional va fi prin cinci camere tematice ale poveștii „Alice în Țara Minunilor”, fiecare abordând o perspectivă diferită de reciclare și circularitate a materialelor din care provin deșeurile.

Workshopuri pentru copii

Vor fi organizate workshopuri creative pentru copii, mergând pe urmele Iepurelui Alb, rezolvând ghicitorile uluitoare ale Domnului Omidă, învingând Regina Inimilor într-un joc de șah și multe alte surprize.

Expoziția își propune să redea, sub forma unei metafore vizuale, întregul proces al metamorfozării unor deșeuri reciclabile, care par lipsite de orice importanță sau valoare estetică, în obiecte de design.

Această expoziție itinerantă face parte dintr-un amplu demers educațional inițiat de Asociația ESCU care este dedicat luptei împotriva poluării, prin construirea unei comunități de persoane care își unesc forțele pentru un viitor mai sustenabil și care își asumă provocarea de a dezvolta un model artistic și funcțional de a refolosi și regândi multitudinea de deșeuri reciclabile colectate din România.