Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeriile Uffizi lansează un proiect pentru a proteja Grădinile Boboli împotriva schimbărilor climatice – FOTO
giardini boboli

Galeriile Uffizi lansează un proiect pentru a proteja Grădinile Boboli împotriva schimbărilor climatice – FOTO

Galeriile Uffizi din Florența, Italia, au anunțat planuri pentru un proiect de amenajare a domeniului de 50 de milioane de euro (51 de milioane de dolari) care își propune să protejeze grădinile Boboli împotriva efectelor schimbărilor climatice.

palazzina cavaliere

Palazzina Cavaliere

Numit „Boboli 2030”, planul de reproiectare va fi realizat în 40 de proiecte separate, dintre care unele vor îmbunătăți și eficiența energetică a grădinilor.

Fântâni, grote cu fresce și statui

Parcul, o secțiune vastă a domniului Galeriilor Uffizi, care se află în spatele Palatului Pitti, a fost instalat de familia Medici în secolul al XVI-lea. Terenul include fântâni, grote cu fresce și aproximativ 300 de statui clasice.

grotta di madama

Grotta di Madama

Muzeul a finalizat sau a realizat parțial până acum aproape jumătate din diferitele proiecte ale planului în jurul grădinilor.

grotta

Grotta del Buontalenti

Conducerea Uffizi a anunțat planurile luni, într-o ceremonie care a avut loc la Kaffeehaus din parc, un pavilion cu cupolă din secolul al XVIII-lea care a fost recent renovat.

kaffeehaus

Kaffeehaus

Muzeul a spus că vânzarea de bilete va finanța partea rămasă din fondurile necesare pentru a finaliza proiectul, care se estimează că va avea loc pe parcursul a opt ani.

Muzeul va realiza un proiect de 2,4 milioane de euro pentru a dota parcul cu un sistem de iluminat eficient din punct de vedere energetic.

Uffizi nu este singura instituție de artă care a lansat recent un plan de amenajare a domniului, acțiune ce urmărește să abordeze problemele climatice. Centrul de artă Storm King din nordul statului New York, care a luat în considerare amenințările reprezentate de urgențele climatice, a anunțat săptămâna trecută că se angajează într-o reproiectare și modernizare de 45 de milioane de dolari a campusului său de 500 de acri pentru a crește biodiversitatea.

Credit foto: Le Gallerie degli Uffizi