Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Ora Pământului 2023, sub semnul urgenței de acțiune pentru protejarea mediului
planet,earth,in,the,starry,sky,of,solar,system,in

Ora Pământului 2023, sub semnul urgenței de acțiune pentru protejarea mediului

Ora Pământului va mobiliza oamenii din întreaga lume, pe 25 martie 2023, la ora locală 20:30, să ofere 60 de minute pentru Pământ, ca parte a eforturilor organizației WWF de a crea „Cea mai mare oră pentru Pământ”.

„În fiecare an, facem numărătoarea inversă în întreaga lume pentru a sărbători Ora Pământului și pentru a întreprinde o acțiune emblematică: stingerea luminilor. Dar este mult mai mult decât atât. Este un simbol al unității. Este un simbol al speranței. Este o demonstrație a puterii acțiunii colective pentru viitorul nostru și al planetei”, se arată pe site-ul earthhour.org.

În timp ce monumente, obiective turistice de referință și locuințe participă la momentul emblematic al Orei Pământului, indivizii din întreaga lume sunt îndemnați să stingă ei înșiși luminile, înainte de a petrece 60 de minute făcând ceva – orice – pozitiv pentru planeta noastră.

WWF avertizează că următorii șapte ani sunt cruciali pentru a stopa pierderea ireversibilă a naturii și schimbările climatice.

Ora Pământului din acest an este mai necesară ca niciodată pentru a inspira milioane de oameni să acționeze și pentru a face ca alte milioane de oameni să ia aminte.

Mai mult de 190 de țări, pentru Ora Pământului

Susținători din mai mult de 190 de țări și teritorii vor crea anul acesta cea mai mare oră pentru Pământ, parte a demersului WWF de a transforma o singură oră a Pământului în mii și milioane de ore de acțiune și conștientizare.

În acest fel, cea mai mare campanie de mediu la nivel local din lume va atrage atenția la nivel mondial asupra pericolului dublu al pierderii naturii și al schimbărilor climatice.

În același timp, Ora Pământului din acest an va servi ca un memento puternic privind importanța planetei noastre, necesitatea de a o proteja și privind timpul scurt pe care îl avem la dispoziție pentru a face acest lucru.

Ora Pământului 2023 vine la scurt timp după acordul istoric de la Kunming-Montreal, încheiat în cadrul COP15, care, în decembrie anul trecut, a angajat lumea să oprească și să prevină pierderea biodiversității până în 2030.

Țările din întreaga lume se pregătesc pentru ediția din acest an a Earth Hour 2023, sute de celebrități locale urmând să își arate sprijinul pentru „Cea mai mare oră”, alături de o serie de evenimente care vor avea loc pe 25 martie.

Ora Pământului, scurtă istorie

Începând cu anul 2007, Ora Pământului a atras atenția asupra problemelor legate de schimbările climatice și de pierderea naturii, ajungând în mai mult de 190 de țări și teritorii și la milioane de oameni din întreaga lume.

Cu această ocazie, multe dintre reperele emblematice din lume nu au fost luminate timp de 60 de minute, de la London Eye din Anglia la Turnul Eiffel din Franța și Colosseumul vechi de 2.000 de ani din Italia.

De asemenea, de când a fost inițiată, această campanie a unit milioane de oameni din întreaga lume pentru a milita pentru schimbare și a inspirat inițiative globale.

La cea de-a 17-a ediție, după ce a fost cunoscut pentru momentul „stingerii luminilor” – eveniment simbolic prin care e arătat sprijinul colectiv pentru planetă – WWF intensifică lucrurile, dând un nou suflu mișcării și misiunii Earth Hour.

Ora Pământului, marcată anual în ultima sâmbătă din martie, stă acum sub semnul faptului că trebuie acționat urgent pentru protejarea mediului.