Prima expoziție fotografică despre emoțiile vieții sălbatice, în octombrie la Muzeul Național al Țăranului Român
Fotograful Rareș Beșliu explorează în premieră viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale, iar expoziția lui, intitulată „Emoții”, are loc în cadrul Bucharest Photofest și este o avanpremieră a albumului fotografic omonim, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.
Vernisajul este programat pe 6 octombrie, ora 18:00, la Muzeul Național al Țăranului Român.
Expoziția cuprinde 31 de fotografii ce ilustrează viața sălbatică din mai multe colțuri ale lumii – de la păsările din Delta Dunării și ursul din Carpați până la pufinii din Feroe, chirele din Islanda, flamingii din Cuba și veverițele din Canada. Deși speciile fotografiate sunt atât de diverse, imaginile nu au rol documentar, ci au fost realizate într-un mod cât mai artistic și gândite astfel încât să exprime cât mai multe stări.
Expoziția este deschisă în perioada 1 – 9 octombrie în sala Acvariu a MNȚR (de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00) și poate fi vizitată gratuit.
Cine este Rareș Beșliu
Rareș Beșliu este economist, antreprenor și fotograf de natură. Este autorul albumului fotografic „Dor de Viscri”, o carte despre viața în satul transilvănean. A absolvit New York Institute of Photography, secția Nature & Landscape.
„Mereu mi-am dorit să găsesc ceva diferit în ceea ce fac. Am descoperit fotografia, apoi wildlife-ul, iar când le-am întâlnit pe cele două, am căutat să le îmbin cât mai armonios. Și atunci, personificarea viețuitoarelor m-a entuziasmat cel mai mult – să le privesc ca pe oameni, să le caut sclipirea din privire, să mă gândesc la ce simt, dar și la ce îmi transmit ele mie. E o lume fantastică, plină de neprevăzut și de… emoții. Pentru că și ele simt la fel ca noi, chiar dacă nu li se înroșeșc obrajii și nu le tremură mâinile, chiar dacă nu au riduri să se încrunte ori glas să spună «mi-e dor»”, transmite Rareș Beșliu într-un comunicat remis Curatorial.ro.