Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Primavera” a lui Botticelli, o nouă țintă a activiștilor de mediu Just Stop Oil
just stop oil

„Primavera” a lui Botticelli, o nouă țintă a activiștilor de mediu Just Stop Oil

Capodopera „Primavera” a lui Sandro Botticelli aflată la Galeriile Uffizi din Florența a fost cea mai recentă țintă a activiștilor de mediu Just Stop Oil.

Doi tineri, un bărbat și o femeie, și-au lipit palmele de tablou, vineri, în semn de protest față de utilizarea combustibililor fosili. Ei au fost înlăturați rapid de paznicul din sala galeriei.

În timp ce încerca să îi ducă afară, înainte de a fi preluați de poliție, unul dintre activiști fredona „Blowin’ in the Wind” al lui Bob Dylan, iar sub ei se afla un banner pe care scria „ultima generație. fără benzină, fără carbon!”.

just stop oil, italia, uffizi

Pictura nu a fost afectată, grație geamului protector. Până acum, activiștii și-au lipit palmele de ramele tablourilor vizate pentru protestul organizației lor.

„Cina cea de taină/ The Last Supper” de la Royal Academy din Londra, atribuită lui Giampietrino, ucenic al lui Leonardo Da Vinci, și „Hay Wain” al lui John Constable de la National Gallery s-au numărat între lucrările-subiect, iar în afara Angliei organizația pentru mediu a mai vizat o galerie din Scoția.