Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Natură   /  Sunt bicicletele electrice viitorul transportului verde?
bicicletele electrice viitorul transportului verde curatorial.ro

Sunt bicicletele electrice viitorul transportului verde?

Aproape toate activităţile noastre contribuie la amprenta de carbon. Astfel că, cei care parcurg distanţe mari către locul de muncă, sunt din ce în ce mai interesaţi de modalităţi noi de transport mai accesibile.

Aparent există o soluţie pe două roţi care începe să devină virală. În 2021, peste 880.000 de biciclete electrice (faţă de 450.000 în 2020) au fost vândute în SUA, comparativ cu un număr de 608.000 de autovehicule şi camioane electrice.

Pedalând către viitor

Oraşe, districte şi state au început să implementeze campanii de reduceri de costuri şi taxe, dar şi oferirea de stimulente pentru a putea răspunde cererii în creştere. Şi cum sunt căutate soluţii sustenabile de transport, majoritatea oamenilor se întreabă dacă bicicletele electrice sunt soluţia.

Cifrele ar putea să confirme acest lucru. Conform datelor, atunci când bicicletele electrice înlocuiesc călătoriile cu maşina, o singură bicicletă electrică poate reduce emisiile de CO2 cu 225 kg anual. Este echivalentul emisiilor produse de un zbor de pasageri din Philadelphia până la Chicago.

Există şi probleme. Experţii afirmă că cel mai mare obstacol, în folosirea la scară largă a bicicletelor electrice, îl reprezintă infrastructura. În majoritatea oraşelor – în special în cartierele sărace sau în comunităţile de culoare -, nu sunt prevăzute în planul urbanistic culoare de siguranţă pentru pietoni.

Este nevoie de infrastructură bine pusă la punct pentru ca oamenii să se poată simţi în siguranţă. De asemenea, bicicletele electrice au nevoie de parcări speciale şi staţii de încărcare.

Sursă text: National Geographic