Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Ziua Mondială a Mediului – Acces pe bază de materiale reciclabile la trei muzee din Iași
muzeul „vasile pogor”

Ziua Mondială a Mediului – Acces pe bază de materiale reciclabile la trei muzee din Iași

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită anual pe 5 iunie, este marcată anul acesta la Iași printr-o acțiune inedită – accesul la trei muzee din oraș se va face pe baza unui „bilet verde”, în schimbul a 5 deșeuri reciclabile din categoriile plastic (PET-uri), aluminiu (doze de bere sau suc) şi sticlă (ambalaje de sticlă).

În cadrul acţiunii pot fi vizitate gratuit Muzeul „Vasile Pogor”, Casa Dosoftei şi Casa Muzeelor (cu cele cinci muzee componente), relatează ziaruldeiasi.ro.

Un bilet verde reprezintă 5 materiale reciclabile, din aceeaşi categorie sau combinate, iar pentru a vizita toate cele cinci muzee din cadrul Casei Muzeelor, vizitatorii trebuie să ofere la schimb 15 materiale reciclabile.

Acţiunea poartă titlul „Respectăm natura, Promovăm cultura!” și face parte din campania „Iaşi Mai Verde”, organizată de Consiliul Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate şi Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Evenimentul are rolul de a atrage atenţia asupra nevoii de a creşte gradul de colectare selectivă şi de a valorifica deşeurile.

„În ultimul timp, lumea a devenit însă tot mai conştientă că nu doar patrimoniul istoric şi cultural este esenţial, ci şi un altul pe care l-am ignorat prea mult. Ziua Mediului poate fi numită, de fapt, «ziua patrimoniului verde». Ne-am alăturat acestei campanii tocmai pentru că ne-am dori ca oamenii care iubesc să viziteze muzee, adică să viziteze trecutul, să conştientizeze în cât mai mare măsură faptul că avem o datorie de a prezerva şi acest tip de patrimoniu, cel verde, pentru cei care vin după noi”, a declarat Lucian Dan Teodorovici, managerul Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Foto: Muzeul „Vasile Pogor”