Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Casa Muzeelor din Iași – Mai mult de 35.000 de vizitatori în primul an de la inaugurare
casa muzeelor iasi

Casa Muzeelor din Iași – Mai mult de 35.000 de vizitatori în primul an de la inaugurare

Casa Muzeelor din Iași, unde se află cinci muzee, a înregistrat mai mult de 35.000 de vizitatori în primul an de la inaugurare.

Pe 22 iulie 2022, s-a împlinit un an de la deschiderea oficială a Casei Muzeelor, unde se află Muzeul Pogromului de la Iași, Muzeul Teatrului Evreiesc în România, Muzeul Poezie(i), Muzeul Literaturii Române și Muzeul Copilăriei în Comunism.

Potrivit unui anunț făcut online, la Casa Muzeelor au fost 35.791 de vizitatori, au fost organizate și găzduite 128 de evenimente și 8 expoziții temporare, la care au participat 10.709 persoane.

Casa Muzeelor, aflată pe strada Vasile Alecsandri nr. 6, este gestionată de Muzeul Național al Literaturii Iași și are o suprafaţă totală desfăşurată de 3.988 de metri pătraţi. În trecut, aici a funcţionat revista Viaţa Românească, dar și, din 1934, sediul Chesturii de Poliţie din Iaşi.