Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Civilizație veche 7 milenii descoperită pe coasta chineză oferă detalii despre marea migrație maritimă
natural,scenery,of,pingtan,island,,fuzhou,,fujian,,china

Civilizație veche 7 milenii descoperită pe coasta chineză oferă detalii despre marea migrație maritimă

O civilizație veche de 7.300 de ani a fost identificată de arheologi pe Insula Pingtan, în largul coastei sud-estului Chinei. În baza descoperirilor, insula e posibil să fi fost punctul de pornire al uneia dintre cele mai mari migrații maritime din istoria umanității.

Experții au determinat că populația austroneziană a trăit pe această insulă în urmă cu 3.000 – 7.500 de ani. Ei au găsit și dovezi că locuitorii trăiau într-o societate complexă, în urmă cu 5.000 – 6.500 de ani, cu case, clădiri pentru meșteșugari, eliminarea deșeurilor și prelucrarea alimentelor. Tot aici au fost găsite resturi ale celei mai vechi culturi de orez cunoscute.

Într-o altă parte a Insulei Pingtan, arheologii chinezi au descoperit resturi ale unor spații comunale datând de 3.000 – 4.200 de ani. Analizele genetice asupra rămășițelor umane găsite arată potrivirea cu poporul austronezian.

Austronezienii au fost un mare grup etnic care a pornit din Taiwan și s-a răspândit până în actuala Insula Paștelui din Chile. Primele triburi care se aflau în mare parte din Asia de sud-est, Micronezia, Polinezia, Noua Zeelandă și Hawaii, au astăzi, estimativ, 400 de milioane de descendenți.

Până acum era crezut că austronezienii erau originari din Taiwanul de azi și că au început să migreze în ultimii 5.000 de ani în contextul creșterii demografice. Descoperirile din Pingtan sugerează că originea lor poate fi, din punct de vedere geografic, dincolo de Taiwan și, posibil, să includă China continentală.