Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Expoziția multimedia „Garden of Lights” din Grădina Botanică, vizitată de 130.000 de persoane
garden of lights, gradina botanica

Expoziția multimedia „Garden of Lights” din Grădina Botanică, vizitată de 130.000 de persoane

Expoziția multimedia „Grădina Luminilor/ Garden of Lights” cu tema „Alice în Țara Minunilor” a adus mai mult de 130.000 de vizitatori în Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” a Universității din București în primele două luni de la deschidere. Din total, un procent semnificativ, transmit organizatorii, îl reprezintă turiștii străini.

„Garden of Lights” a debutat în 3 noiembrie 2023, fiind vizitată de mai mult de 10.000 de persoane în primul weekend.  Expoziția este organizată sub forma unui traseu cu un singur sens de mers, intrarea și ieșirea se fac prin locuri diferite pentru a se evita aglomerarea căilor de acces și a aleilor. Pe parcurs vizitatorii pot admira peste 30 de instalații luminoase și se întâlnesc cu scene tematice și personaje din lumea magică „Alice în Țara Minunilor”. Numărul de puncte de lumină LED este de peste 1 milion, iar printre atracțiile principale se numără  tunelul luminat de 200 de metri, locul de joacă creat pentru copii și spectacolele multimedia de lumini și sunet.

Expoziția a fost adusă în România de compania Wonderful Lighting, deținătoare a brandului „Garden of Lights”. Ea va putea fi vizitată în Grădina Botanică din Capitală până la 3 martie 2024.