Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Expoziție de obiecte și povești despre film / galerie foto
cineeuroconnect 8

Expoziție de obiecte și povești despre film / galerie foto

Expoziția de obiecte și povești „CineEuroConnect – Collaborative Film Museum and Heritage Film Festival” e amenajată în incinta CRAFT – Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și poate fi văzută până în 15 noiembrie.

Accesul este liber.

cineeuroconnect 10

Vizitatorul va vedea obiecte valoroase adunate de la profesioniști din industria filmului, dar și din partea pasionaților de cinema din toate colțurile țării, inclusiv din străinătate.

„Povestea începe în jurul anilor ‘70, când prietenii mamei mele, ea fiind profesor de muzică, erau mari iubitori ai cinematografiei rusești iar cu timpul au început să-și lase amprenta pe gusturile noastre. Acest lucru a început să se reflecte întâi prin decorațiunile din casă apoi în filme. Prin anii ‘80 am primit un video de la mătușa mea și am început să vizionăm și să înregistrăm filme când prin alte locuri nici nu se pomenea. Cu efort am reușit să prindem televiziunea iugoslavă, iar tata a ținut o evidență a acestor casete, ca într-o bibliotecă”, povestește Victor Catona, cinefil timișorean care a contribuit la expoziția CineEuroConnect.

cineeuroconnect 4

În urma apelului pentru artiști, un juriu format din specialiști de renume internațional a selectat artiști vizuali pentru a-și prezenta operele de artă în cadrul expoziției.

Comitetul curatorial al proiectului este alcătuit din Mirona Radu, director artistic, și curatorii Robert Sowa din Polonia, Mary Kate O’Flanagan din Irlanda, Sabina Ulubeanu din România, Zhana Kalinova din Bulgaria și Andrew Mohsen din Egipt.

cineeuroconnect 2

Artiștii selectați sunt: Diana Păun – România, Elena Chirilă și Ana Gurdis – România și Moldova, Iulia Enkelana – România, Monica Dumitrescu – România, Oana Bechir – România, Valentin Soare – România, Gergana Ivanova și Ioana Turcan – Bulgaria și România, Cristian Păsat – Moldova, Jelena Gajinovic – Serbia, Laura Lia – Portugalia, Viktoria Petyova Ilinova – Bulgaria, Natalia Junasova – Slovacia.

CineEuroConnect va oferi un sprijin financiar în valoare de 1000 de euro pentru fiecare lucrare vizuală care explorează relația personală cu cinematografia contemporană. Aceste lucrări vor contribui la crearea unui dialog global nou cu privire la impactul cinematografiei asupra culturii și societății.