Expoziție dedicată femeii la Muzeul Amintirilor din Comunism
Expoziția temporară „Superfemeia regimului comunist – muncitoare şi mamă eroină”, care prezintă cum era privită femeia de regimul comunist, este deschisă, din 8 martie, la Muzeul Amintirilor din Comunism din Brașov.
Publicul va descoperi ce însemna să fii femeie în comunism, cum vedea partidul egalitatea de gen și cum le-a construit femeilor o imagine mitică, în timp ce le îngrădea totodată dreptul asupra propriului lor corp.
14 imagini monocrome și color
Expoziția MAdC oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în istoria emancipării femeilor din România, umbrită de politica pro-natalistă a regimului comunist, și le oferă o analiză a celor mai importante aspecte ale vieții femeilor.
Cele 14 imagini monocrome și color, reprezentând reclame, articole și afișe ale vremurilor, oferă informații despre principalele roluri ale femeilor comuniste, în societate și acasă, precum și modul în care s-a cristalizat mitul superfemeii. Zugrăvită de propagandă, femeia comunistă este o mamă-eroină, o soţie devotată, o muncitoare zeloasă şi cetățean care luptă pentru patrie.
În prima zi de expoziție, pe 8 martie, MAdC le sărbătorește pe femei și le oferă cadou tuturor vizitatoarelor muzeului o ceașcă de nechezol, pentru a completa experiența călătoriei în trecut.
Expoziția temporară MAdC va fi deschisă publicului în intervalul 8 martie – 31 martie, între orele 10:00 și 18:00, de marți până duminică, la sediul Muzeului Amintirilor din Comunism, din bulevardul Eroilor, numărul 19.