Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Festivalul de teatru independent Undercloud 2022, în șapte spații din București
undercloud afis

Festivalul de teatru independent Undercloud 2022, în șapte spații din București

Festivalul de Teatru Independent Undercloud se mută anul acesta pe Calea Griviței, într-un demers unic în istoria evenimentului, și va avea loc în perioada 13 – 19 iunie.

După 14 ani în care a avut loc la Terasa Motoare – Lăptăria Enache, Hanul Gabroveni și Muzeul Național al Țăranului Român, festivalul se extinde și acum va avea loc la Teatrul Dramaturgilor Români, UNARTE, Muzeul Literaturii, Biserica Sfinții Voievozi, J`ai Bistro, Black Habit și Grivița 53.

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent Undercloud, aflat la a XV-a ediție, își deschide porțile zilnic pe Calea Griviței.

Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani vor avea ocazia să exploreze îndeaproape lumea teatrului participând la cursuri de actorie, dans și scenografie, pentru ca, la final, să pună în scenă un spectacol de sine stătător – o lecție cap-coadă despre asumare, curaj și adevăr pe un text scris și regizat de Chris Simion – Mercurian: „Cea mai frumoasă floare din lume”.

Pe lângă atelierele dedicate teatrului, organizatorii au pregătit ateliere de desen, confecționarea de păpuși din materiale reciclate sau din țesături, totul într-o atmosferă de festival care își propune să le dezvăluie copiilor construcția și partea magică a spectacolului.

„Secțiunea MiniCloud este o bucurie, este un spațiu de dezvoltare personală prin artele spectacolului. MiniCloud crește o generație de spectatori și poate deschide sufletul unor viitori artiști. Cu atât mai mult cu cât pe Calea Griviței, la numărul 53, în 2 ani se va naște primul teatru construit de la zero de noi, de comunitate”, a transmis Chris Simion – Mercurian, inițiator festival.

Un sfert dintre locurile disponibile în atelierele MiniCloud vor fi oferite copiilor ucraineni, ca parte a unui program de integrare și de sprijinire a refugiaților, realizat în parteneriat cu UNITER. Copiii vor fi însoțiți de translator și vor participa activ la cele 7 evenimente din cadrul festivalului.

Fiecare atelier are intrare liberă și număr limitat de 20 de locuri. Înscrierea se poate face pe adresa de e-mail minicloudfest@gmail.com, iar rezervarea locului este confirmată doar după primirea răspunsului de la organizatori.

V.I.P. – Vin. Intimitate.Poezie la Undercloud1(5)

Chiar în spațiul în care va fi ridicat în curând G53 – primul teatru construit împreună (Calea Griviței nr. 53) – va avea loc, cu susținerea financiară a AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), într-un decor luminat de un sfeșnic cu 12 brațe, începând de luni, 13 iunie 2022, și până sâmbătă, 18 iunie 2022, în fiecare seară, între orele 22.00 – 23.00, un proiect exclusivist, „V.I.P. – Vin. Intimitate. Poezie”, unde doar 12 spectatori vor putea asculta poeziile citite de șase poeți români contemporani – Nora Iuga (luni, 13 iunie 2022), Dan Mircea Cipariu (marți, 14 iunie 2022), Gabriela Toma (miercuri, 15 iunie 2022), Claudiu Komartin (joi, 16 iunie 2022), Rozana Mihalache (vineri, 17 iunie 2022) și Florin Iaru (sâmbătă, 18 iunie 2022). Amfitrionii proiectului sunt Chris Simion – Mercurian și Dan Mircea Cipariu.

Accesul la cele șase evenimente „V.I.P. – Vin. Intimitate. Poezie” e posibil numai pe bază de invitații, în limita locurilor disponibile. Acestea pot fi solicitate la adresa de email undercloudfest@gmail.com până cel mai târziu 10 iunie 2022, ora 14:00. Rezervarea locului este confirmată doar după primirea răspunsului de la organizatori.

Programul complet al festivalului MiniCloud și Undercloud poate fi accesat pe www.undercloud.ro.