Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Fotocolaj “The Archive of Dust”, în memoria atentatului de la 11 septembrie – expoziţie în premieră

Fotocolaj “The Archive of Dust”, în memoria atentatului de la 11 septembrie – expoziţie în premieră

Elena del Rivero, artista care semnează expoziţia, a văzut la televizor cum Turnurile Gemene se prăbuşesc şi a privit cum praful a înconjurat studioul ei, în apropierea a ceea ce este cunoscut în prezent ca Ground Zero.

“Cu o dispensă, i-a fost permis să se întoarcă în studio, de unde a recuperat lucrări şi praful rămas din urma acestei prăbuşiri. În următorii 20 de ani a explorat această traumă cu accente atât personale cât şi istorice prin intermediul artei sale”, scriu cei de la casa de licitaţii Christie’s.

Rezultatul muncii sale, “The Archive of Dust: The Photocollages (2011-2021)” va fi expus în septembrie, în premieră. Această manifestare este dublată de o alta, la Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma din Mallorca. Expoziţia din New York poate fi vizitată până pe 12 septembrie.

“Prin intermediul arhivei, am ajuns la o cunoaştere mai profundă. Am învăţat atâtea lucruri în timp ce lucram cu arhiva personală, deoarece m-a ajutat să îi înţeleg pe ceilalţi şi să înţeleg durerea oamenilor care au pierdut totul. Am lucrat cu ce a rămas din studioul meu, iar cu aceste rămăşiţe am construit o viaţă nouă”, mărturiseşte artista, citată pe site-ul casei de licitaţii. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie.