Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Localitatea Grădinari din județul Olt, printre câștigătorii primei ediții a premiului Capitalele incluziunii și diversității
gradinari romania

Localitatea Grădinari din județul Olt, printre câștigătorii primei ediții a premiului Capitalele incluziunii și diversității

Localitatea Grădinari din județul Olt se numără printre câștigătorii primei ediții a premiului Capitalele incluziunii și diversității.

Câștigătorii, care provin din cinci state membre UE – Croația, Germania, România, Spania și Suedia – au primit recunoaștere pentru activitatea pe care au depus-o în vederea creării de societăți mai echitabile, promovând diversitatea și incluziunea în ceea ce privește sexul, originea rasială și etnică, religia și convingerile, dizabilitățile, vârsta, drepturile persoanelor LGBTIQ și integrarea romilor.

Scopul inițiativei este de a pune în lumină metropolele, orașele și regiunile din UE care reprezintă un exemplu în ceea ce privește politicile favorabile incluziunii, informează reprezentanţii Comisiei Europene.

Köln, Barcelona și Göteborg, între câștigători

Câștigătorul aurului la categoria „autorități locale cu mai mult de 50.000 de locuitori” este orașul Köln din Germania, pentru strategia sa de consolidare a diversității și a incluziunii. Argintul a fost obținut de orașul Göteborg din Suedia, iar bronzul, de orașul Barcelona din Spania. Câștigătorul aurului la categoria „autorităţi locale cu mai puțin de 50.000 de locuitori” este orașul Koprivnica din Croația, pentru strategia sa de sprijinire a persoanelor cu dizabilități. Argintul a fost obținut de orașul Ingelheim am Rhein din Germania, iar bronzul, de orașul Antequera din Spania.

Câștigătorul aurului la cea de a treia categorie, respectiv categoria privind incluziunea romilor, este Andaluzia, Spania, pentru planul său cuprinzător de integrare a comunității rome. Argintul a fost obținut de orașul Göteborg din Suedia, iar bronzul, de localitatea Grădinari din România.

Evenimentul „Luna europeană a diversității” a avut loc pentru prima dată în mai 2020.

Acesta a avut loc în cadrul celei de a zecea aniversări a Platformei UE a cartelor diversității. Luna europeană a diversității elogiază eforturile depuse de organizații pentru a contribui la crearea unor medii egale și favorabile incluziunii, în beneficiul tuturor. Inițiativa aceasta se înscrie în angajamentul Comisiei Europene de a combate discriminarea și de a promova locuri de muncă diverse și favorabile incluziunii.

Credit foto: Reprezentanţa Comisiei Europene