Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Met, Tate și Luvru, între muzeele care au renunțat la colaborarea cu familia Sackler

Met, Tate și Luvru, între muzeele care au renunțat la colaborarea cu familia Sackler

Metropolitan Museum of Art, Tate Museum, National Portrait Gallery și Luvru au anunțat că renunță la colaborarea cu familia Sackler, care a oferit mulți ani sprijin financiar instituțiilor culturale, și că nu vor mai folosi numele acesteia pentru spații expoziționale.

Met a anunțat împreună cu membrii familiei Sackler, fondatoarea companiei Purdue Pharma, blamată în ultimii ani pentru alimentarea crizei opioidelor în Statele Unite, că încheie colaborarea de jumătate de secol.

Șapte spații expoziționale ale muzeului din New York purtau numele Sackler, iar de-a lungul anilor familia a sprijinit financiar Met.

În 2019, Met a anunțat că nu mai acceptă daruri din partea familiei, după ce aceasta a ajuns în mijlocul controversei produselor farmaceutice.

Pe 9 decembrie 2021, cele două părți au transmis că decizia a fost luată de comun acord, pentru a permite Met să își ducă mai departe misiunea de bază, citează BBC.

„Cele mai vechi daruri au fost făcute în urmă cu aproximativ 50 de ani și acum predăm ștafeta altora care e posibil să dorească să iasă în față și să sprijine muzeul”, au transmis membri familiei.

Dan Weiss, președintele și CEO-ul Met, a declarat că familia Sackler s-a numărat printre cei mai generoși susținători ai instituției și că „acest gest de bunăvoință” făcut de ea ajută muzeul să continue să deservească generații.

Anterior, mai multe muzee din lume s-au distanțat de familia Sackler, între ele numărându-se Tate Museum și National Portrait Gallery din Marea Britanie și Luvru din Paris.