Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Muzica sub forma unei expoziții la Cluj-Napoca și Iași
music gallery

Muzica sub forma unei expoziții la Cluj-Napoca și Iași

Un nou proiect prin care muzica va lua forma unei expoziții ce va cuprinde instalații, instrumente și echipamente, va fi inaugurat pe 24 martie la Muzeului de Artă Cluj-Napoca, apoi va ajunge la Iași.

„Music Gallery” este demarat de organizația Fapte, care a pus bazele și organizează de zece ani festivalul Jazz in the Park. Este vorba despre o galerie interactivă care împinge spre cunoaștere într-un mod plăcut și captivant.

„Pentru că ne dorim să înțelegem cu toții mai bine muzica, în special jazzul. Să înțelegem de unde a plecat, cum a evoluat și cine și-a lăsat amprenta. Ne dorim să-l privim cu toții cu alți ochi, să-l întoarcem pe toate părțile, și dacă n-am făcut-o până acum, să-i dăm cu toții o șansă. Pentru că jazzul este despre transformarea previzibilului în noutate și despre transformarea cunoscutului în ceva surprinzător. Ceva care e posibil să ne placă mult”, este motivația organizatorilor.

Expoziția prezintă muzica punând accent pe două perspective – jazzul prin prisma aspectelor istorice, sociale, culturale, punând genul muzical într-un context universal; tehnologia din spatele muzicii, prezentând instrumente și echipamente muzicale care fac experiența de ascultare mult mai interesantă.

Expoziția va fi deschisă la Muzeul de Artă Cluj-Napoca până pe 23 aprilie, apoi va fi mutată la Iași și este posibil să ajungă și în alte orașe.

„Nu suntem un muzeu. Noi doar prezentăm lucruri despre muzică pe care le găsim interesante și care ne plac. Expoziția este subiectivă în sensul că alegem ce să prezentăm despre muzică, dar în ceea ce privește conținutul, ne angajăm să fim exacți”.